Холиварофорум

Не все, что говорят на Холиварке — правда!

Вы не вошли.

#151 2024-01-07 16:31:39

Анон

Re: Kurwamoc [Польща][фото][життя][yes comments]

Трохи смачних сердець

L1n7dgu.jpg

https://www.etsy.com/listing/1638333360 … yummy-food

А ви святкуєте Валентина? Мені завжди було ліньки, просто купували тортик. Власне, згадавши про тортик, я й зробила цю підбірку)

#152 2024-01-08 16:12:20

Анон

Марися:
- Я на вихідних порахувала, скільки в мене недоплетених серветок. 124. А ще 10 пар шкарпеток, 2 шарфи і покривало. І 17 незакінчених вишивок. Одна така гарна, з букетом нарцисів...
*важко зітхає*
- Мабуть, в березні піду на курси крою і шиття.

lsjfgR6.jpg

Отредактировано (2024-01-08 16:12:55)

#153 2024-01-08 16:59:55

Анон

Аня:
- Ти була в музеї пана Тадеуша?
Я *гостро відчуваючи власну відсталість*:
- Ні.
Аня:
- То сходи! Там така стеля!

Анжела:
- А я якось пішла в оперу. Там всі пани в костюмах, а пані в елегантському чорному, сама культура!

AIxfiDa.jpg

#154 2024-01-09 15:31:40

Анон

Коли я була мала, десь знайшла шматочок обсидіану. Це був скарб! Потім колишній геолог, який викладав у нас географію, побачив, що я цікавлюся мінералами. Він подарував мені шматочок піриту і розповів про фалунський феномен. Справа в тому, що деякі сульфіди здатні повністю замістити органіку, зберігаючи форму заміщеного об'єкту. Найвідоміший випадок - коли в XIII столітті у Фалунських залізняках (Швеція) рудокопи знайшли останки загиблого гірника, повністю заміщені піритом. Там начебто була навіть історія, що тіло впізнала колишня наречена гірника, називали також імя - Макс Ізраельссон. Знахідка зберігалася в управлінні шахти, а потім розсипалася.
Іноді жалкую, що не стала геологом або мінералогом. Але милуватися камінчиками ніколи не пізно)

l1YsSqk.jpg

https://www.etsy.com/listing/1653941065 … nes-hearts

Отредактировано (2024-01-09 16:43:03)

#155 2024-01-09 20:06:05

Анон

Вчора після роботи заскочила в галерею на головному вокзалі і побачила дуже цікаву штуку - такий ескізник, гортати який пропонувалося в нитяних рукавичках. Автора не знаю, напису коло альбому не було, охорони/спеціаліста теж заходь хто хочеш, бери що хочеш. Зафіксувала тільки, що то виставка фіналістів 14 Konkursu Gepperta. Може, ще знайду автора. А поки що нехай тут повисить безіменне.

j5xbRzR.jpg

Скрытый текст

Отредактировано (2024-01-10 17:06:12)

#156 2024-01-10 16:04:11

Анон

Аніне прислів'я:
- О матко й цурко разом взєнті!
Для мене в цьому є якісь вайби "отця-сина-святого духа". Але, скоріше за все, цивільне заміщення матюка XD Аня висловилася так вперше, коли той самий 99-річний дідок, який побачив у мені динозавра, якимось чином насрав на стіну. Як це йому вдалося - не знаю і не впевнена, що хочу знати XD Довелося палату розформовувати, мити й фарбувати. Головлікар філософськи сказав - що ж, тепер ця палата у нас буде люксусова.

6jwpLCy.jpg

#157 2024-01-11 00:51:12

Анон

Це трохи мінеральних сердець.

bA1GEqm.jpg

https://www.etsy.com/listing/1654906345 … es-day-png

#158 2024-01-11 22:28:00

Анон

https://www.youtube.com/watch?v=Y6K99l7Pwyg

Не згадали Ізраїль. Я не розумію, як можна не бачити "вісь зла", але буває, що ж.

#159 2024-01-12 14:34:30

Анон

Ця новина мене неприємно вразила.

політика, Польща, курви їбані

#160 2024-01-12 14:47:08

Анон

Анжела:
- Ось чоловік на іменини подарував *показує Баккара Руж*
Всі затестили, похвалили - дійсно приємний. Анжела, стримано сяючи:
- Ото купив за якісь шалені гроші. І шо воно мені, хіба треба було? Ех, мужики, вони такі непрактичні!

Ти ж мій котику XD Побажали, щоб чоловік завжди був у неї багатий і непрактичний XD

Взагалі сьогодні якийсь день яскравих запахів. Їхала на зміну, виразно відчувала у повітрі конвалії. Зараз чую кавун - такий хрусткий, свіжий, але трохи недоспілий. Вдома розвісила випраний волохатий плед, пахне снігом. Зараз запалю аптекарську свічку, чебреця нанюхаюсь.

EaQGmul.jpg

#161 2024-01-13 01:16:01

Анон

Сніжить, а я гуляю. Пройшла вже 11 км, до дому ще півтора. Завтра спатиму до обіду)

NuXkpdb.jpg

Скрытый текст

Отредактировано (2024-01-13 01:18:38)

#162 2024-01-13 18:31:12

Анон

Подруга принесла коломийки, яких я не знала. Добре мати подругу, дочка якої вчиться на факультеті народознавства XD

Ой юпка моя,
Юпка полосата,
А з-під неї вигляда
Сатана вусата.

Ой на горі, на горі
вовки бабу з’їли.
Руки-ноги повгризали,
а в сраку трубіли.

І ти ґуцул, і я ґуцул,
обась ми ґуцули.
Як нас тато породили,
то мама не чули.

8nSIdLq.jpg

#163 2024-01-13 18:49:56

Анон

Нарендерила ще трохи дівчат. Деякі, як можете бачити, з альтернативною анатомією, але знаю, любителі є, і я в першу чергу XD

v0Qucby.jpg

https://www.etsy.com/listing/1656984217 … rn-lesbian

Але все ж можливості ШІ досить обмежені, і він швидко набридає. Колись знову почну малювати сама, востаннє робила це восени. Зараз планшет лежить на столі і дивиться на мене сумними глибокими очима. І співавторка дивиться. І я сама дивлюся на себе. Треба вписатися в якийсь проект, тоді буде стимул - тема і дедлайн. Але зима просто випиває з мене сили, навіть тепла європейська.

#164 2024-01-13 21:19:25

Анон

О, хочу так навчитись)

https://www.youtube.com/watch?v=5U8nQhUVKvs

#165 2024-01-14 21:05:30

Анон

Сходила на вечорниці, де якраз був майстер-клас зі збирання намиста від Оксани Савченко, професорки та волонтерки Українки для України. Отак виглядають перші в моєму житті намисто і браслетик на чудовій модельці :love:

KjCmINA.jpg

#166 2024-01-15 00:30:31

Анон

Зайшла в базиліку св. Ельжбети подивитися на шопку. Її скоро приберуть, тому хотіла встигнути. Шопка нереально красива, деякі частини рухаються, але відео зняти я забула  :sadcat:

ew8Hf0H.jpg

Скрытый текст

Так подобається, що показані прості люди, їхнє життя, багато деталей. Мрію колись вдома таку зробити.

Отредактировано (2024-01-15 00:35:10)

#167 2024-01-16 17:24:00

Анон

Зима вирішила нагадати, що вона існує. Красиво, звичайно, але іді нахуй!

jYBlEKo.jpg

Скрытый текст

#168 2024-01-16 22:09:17

Анон

Закінчуємо валентинську тему, сьогодні у нас цукерочки та еклерчики, а попереду зелене пиво!

P3F9hOv.png

https://www.etsy.com/listing/1644982150 … watercolor

#169 2024-01-17 19:55:02

Анон

Мене чомусь дуже розчулюють слова "старий кавалер" і "стара панна". Вони такі рарні, від молоді вже їх не чую. Це сьогодні сусідка розповідала про свого брата, який днями помер - так і прожив життя, каже, старим кавалером. Чуєш і уявляєш щось таке з вусиками, з тростиною, в смугастому костюмі. А на фото - невисокий худорлявий чоловік з сумники світлими очима. Не пив, завжди мріяв про дітей, але не мав щастя в особистому житті, тому опікувався племінниками, а пізніше - хворою мамою. Помер так само тихо, як і жив, напередодні умовившись прийти до сусідки (себто його сестри) на каву. Коли не прийшов, сусідка схвилювалася, пішла до нього, а він лежить, вдягнений як до виходу з дому, тільки без куртки. Очевидно, забрався йти, але почувся зле, ліг перележати, так і відійшов.

Дізналася ще кілька нових слів та виразів. Наприклад:

*апаратка - жінка, здатна шокувати чи розсмішити, наприклад, колежанки мене так називають, коли я перекладаю їм сороміцькі коломийки на польську;
*ані на лекарство - кажуть, коли чогось нема взагалі, наприклад, кави не зосталося ані на лекарство;
*гаданьє австріяцьке - пустопорожня балаканина;
*робічь собі яя - насміхатися чи жартувати, наприклад - що ти з мене яя собі робиш;
*веє як на двожцу в Кельцу - говорять, коли сильно дме холодний вітер (начебто на тим вокзалі довго не було повноцінного укриття для пасажирів);
*англік з Коломиї - насмішка над людиною, яка вдає, що добре знає англійську.

2jTzHaZ.jpg

До чого тут гданська сова? Просто пригадалося, як я розмовляла з Госею про птахів. Госю, кажу, от у вас сова - то сОва. А пугач? А сич? А неясить? Гося дивиться на мене круглими очима і каже - еее... сова, сова і сова XD

Отредактировано (2024-01-17 20:08:46)

#170 2024-01-18 21:35:10

Анон

Іноді дивишся - оцю картину я б повісила на стіну. А інша картина якось нищечком прокралася і тепер висить прямо в серці, дуже прикрашає. В моєму випадку то пейзажі. здебільшого без людей.

Stephen McMillan (USA b. 1949) Point Reyes Seashore, California

PfdR4Xh.jpg

Paul Henry (Irieland 1876-1958) A Connemara Village

Скрытый текст

Hans Baluschek (Germany 1870-1935) Untitled 'City railway station' (1904)

Скрытый текст

Timothy Barr (USA b. 1957) Frolic's Porch (2020)

Скрытый текст

Ryohei Tanaka (Japan 1933-2019) Snow is Coming (2007)

Скрытый текст

William Hays (USA b.1956) Dawn (n.d.)

Скрытый текст

Simeon Nijenhuis, (Netherlands b. 1969) Na de regen - After the rain (2023)

Скрытый текст

Kenneth Blom (Norway b. 1967) Sun Stood Still (2023)

Скрытый текст

Josef Stoitzner (Austria 1884-1951) Nocturnal Landscape (c. 1932)

Скрытый текст

Peter Brook (UK 1927–2009) The Woods are Lovely, Dark and Deep

Скрытый текст

Sean William Randall (Canada b.1965) Light Flight (2023)

Скрытый текст

N.C. Wyeth (USA 1882-1945) Fox in the Snow (c. 1935)

Скрытый текст

David Hockney (b.1937) from The Arrival of Spring, Normandy (2020)

Скрытый текст

І два натюрморти з квітами. Поки що тільки два)

Michelle Morin (USA) June Green (June 2023)

Скрытый текст

Christine Lafuente (USA b.1968) Peonies with Pitchers and Stacked Teacups (2021)

Скрытый текст

Отредактировано (2024-01-18 21:45:21)

#171 2024-01-18 22:08:27

Анон

Зробила другий в житті мейлфолдер. Не дуже місткий, бо захопилася дизігном. Перший якраз був місткий. Сподіваюся, третій буде ідеальним XD Розпалисиці в комплекті!

M3ukhs2.jpg

Скрытый текст

#172 2024-01-19 14:07:27

Анон

Чогось згадався вірш, котрий я любила, ще коли мала 17 років.

Дим
Ігор Калинець

Втік дим від вогнища,
просто у синіх джинсах,
розпатланий,
та й подався у мандри.

Тільки спечену картоплину
прихопив.

По дорозі місто.

Сів у трамвай —
принюхується.

Зітхнула кондуктор:
— Осінь мені запахла.

Залоскотало водієві в носі —
повернув трамвай
і гайнув у гай.

“Я не в той трамвай сів”,—
подумав дим
і через вікно
вистрибнув.

O1LIKsu.jpg

Отредактировано (2024-01-19 14:08:16)

#173 2024-01-19 15:37:00

Анон

Співавторка сказала, що валентинки ще не закінчилися XD Нуок, маємо що маємо

0HUsaTK.png

https://www.etsy.com/listing/1646568722 … art-bundle

#174 2024-01-19 22:42:29

Анон

Привезли пані, маленьку, схожу на пташку. Зламані обидві ноги. Пішла вперше в житті на льодувку і дуже невдало впала. Лежала і плакала майже до кінця мого чергування. Проте коли Марися сказала мені: "Умий шафку, проше, а я пуйде попудре тваж" (напудрю обличчя, себто покурю), пані на секунду завмерла, а потім розсміялася і сказала: "А такого виразу я ще не знала!". І більше не плакала.

FmJAJFz.jpg

#175 2024-01-20 21:42:00

Анон

Наступного тижня в моєму житті будуть перші за багато років просто-таки справжні тести! Та ще й з адміністративного і трудового права Польщі, а також англійської. Окрема розвага полягає в тому, що я англійську не вчила ні в школі, ні у виші XD Але здам, куди дінуся...

Розбиралися з трудовим правом, одну з наших пань раптом попердолило, і вона почала розповідати викладачці, як поляки знущаються над українськими біженцями. Я так і не зрозуміла, що там був за замут (пані прибирає під’їзди і не ладнає з координаторами), але говорила вона довго, десь хвилин 5-7. Сльозливо-агресивно, зніхуя, та ще й якось особливо некрасиво спрямовано до пані Маржени, яка дуже добре до нас ставиться. Маржена і всі ми спочатку були в шоку, потім ми з Анею (іншою, не тою, що на роботі) сказали, що таким монологам під час навчання не місце. Пані визвірилася: "Добре, що для вас це не проблема!", але монолог скінчила. Окремий прикол (як стало відомо після пар) полягав у тому, що вона живе в Польщі від 2016 року, біженка, блядь.

Навіщось після першої пари викладачка розповіла про рослину, насіння якої викликає сильні галюцинації і смерть. Я пригадала, що ця рослина росте акурат за 50 метрів від мого дому, і посміялася - ну якщо не здам річні тести влітку, знаю, що робити. Викладачка також посміялася, а от кураторка всерйоз почала вмовляти, що результати тестів - це не головне в житті. Була вимушена запевняти нашу добру котицю, що я не настільки серйозна, якою здаюся.

На фото - дорога від поліцеалки до моєї автобусної зупинки

pw9jbaO.jpg

Отредактировано (2024-01-20 21:53:13)

Подвал форума

Основано на FluxBB, с модификациями Visman
Доработано специально для Холиварофорума