Вы не вошли.
Нарешті етсі розблокувало наш магазин з ЛГБТ-артами, і я можу показати дівчаток! Арт вже тут був, тепер є посилання на лістинг
https://www.etsy.com/listing/1643288005 … elebrating
А тут наша українська абетка
https://www.instagram.com/fubsyfox/
Отредактировано (2024-03-08 17:56:16)
Друге Різдво без котика
https://www.youtube.com/watch?v=BMDKNcdtuJ4
Без нього дім пустий навіть з гостями.
Але, як завжди, на нього в кімнаті чекає ялинка.
Сьогодні зустрілася з Госею на вокзалі, віддала подарунки. Гося ще пригнічена після смерті чоловіка. Пьотрусь, найдобріший з людей, покинув наш світ в серпні, коли я була в Україні у котика.
Коли вона заговорила про Пьотруся, то наче засвітилася. В той самий момент хмари розійшлися, і сонце осяяло вокзал.
Отредактировано (2023-12-26 19:55:08)
Трохи зимових будиночків в ці передсвяткові дні)
Пост про котиків і мовні несподіванки. Хтось дзвонить у домофон. Виглядаю у вікно, бачу двох проповідниць з друкованою продукцією в руках.
- Хто там? - питає сусідка, яка якраз сидить у мене.
- Дві пані з журналами, що коло Бедронки стояли, - кажу.
- А, то kocia wiara (котяча віра)! Не відкривай.
Виявилося, що так в Польщі називають свідків Єгови. Чому - сусідка не пояснила. Зате пояснила порадня Словника польської мови: "Котяча віра - нижча віра, гідна котів, а не людей".
Наскільки можу зрозуміти, це звичаєвий вираз нетолерантності до інакшого віровчення, наслідок часів, коли котів пов'язували з темними силами. А ще вичитала, що у поляків є термін psiawiara (собача віра) - так говорять про особу, поведінка якої не схвалюється мовцем.
Цікаво, чи були народи, які в прислів'ях не ображали котиків та песиків?
Отредактировано (2023-12-30 12:30:48)
Настрій святковий, 4 шт.
Обожнюю таку зиму - теплу та без снігу. Надворі кінець грудня, а мені не холодно в демісезонних кросівках.
Отредактировано (2023-12-30 15:05:30)
Для мене все ще 24 лютого, коли о 4 ранку ми почули вибухи і побачили на горизонті вогонь і дим.
Я все ще жива, хоча краще б померла в перший день.
З новим роком, блядь, з новим щастям.
Якби міг, розвів би твою і свою журбу руками, анончику. Та не можу. Та все одно намагаємося жити далі, на щастя чи на жаль. Якось буде. З прийдешнім!
Якось буде. З прийдешнім!
Обіймаю, анончику! Та я потроху розвожу, донатячи)
Про роботу, бо маю час і натхнення. Працюю в шпиталі, по-польськи це називається "сальова" - прибираєш в лікарняних палатах, або залах (салях). У нас на відділі ортопедії 25 палат, 4 санвузли і 8 кабінетів. В кожній палаті від 2 до 5 ліжок. Задача проста - вранці продезінфікувати все, за що люди беруться руками, і помити підлогу. По обіді пройтися зібрати сміття, протерти там, де забруднилося, продезінфікувати ліжка там, де пацієнти виписалися, помити візок, віддати в прання білизну та мопи (змінні насадки для швабри). Ліжка крутезні, можна міняти положення як завгодно, я вже погралася з пультом від душі. Дві перерви по 20 хвилин. Колектив хороший, десь 60/40% поляки/українці, одночасно працюють 3 людей - чоловік на миючій машинці, яка вимиває коридори, і двоє жінок. Мій головний плюс - б-м вільно говорю польською, тому додатково допомагаю лікарям та медсестрам порозумітися з українсько- та російськомовними людьми. Можу допомогти пацієнтові (насправді не маю цього робити, але ну як не подати людині води чи не поправити подушку), поговорити з ним (багато людей, особливо немолодих, почуваються настрашено і самотньо, тому хочуть розказати все своє життя). Словом, почуваюся досить впевнено, хоча на початку дуже боялася.
В перший же день праці мала випадокXD Передісторія така - пан 99 років прийшов до окуліста, впав просто в кабінеті, зламав шийку стегна. Його швидко забрали на операцію, потім привезли до поопераційної палати - відходити від залишків наркозу. Надворі сонячний день, дідусь потроху оклигує, я мию підлогу коло його ліжка. Раптом він підривається і з криком жаху намагається кудись бігти. А у нього щойно прооперована нога і підключена крапельниця! Я кидаю своє заняття, однією рукою тримаю дідуся, другою дотягуюсь до кнопки виклику і натискаю кілька разів. Поки санітари не прибігли, вмовляю настрашеного дідуся, що все в порядку. Через годину заходжу до палати - покласти паперові рушники. Дідусь побачив мене і каже: "Бардзо пшепрашам, пані кохана, мені здалося, що коло ліжка стоїть ДИНОЗАВР!".
Таких компліментів мені ще ніхто не робивXD
Отредактировано (2024-01-02 13:20:10)
Кристали для справжньої магії! Дуже люблю кристали, колись зроблю фентезійну версію
https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/kocia-wiara;3315.html
Дякую за посилання, цікавий ресурс)
З Новим Роком і нехай всі будуть живі-здорові)
Отредактировано (2024-01-03 14:49:17)
Сьогодні стояли з Анею і Марисею в коридорі, підійшов молодий лікар і про щось робоче запитав Аню. Вони почали жваво розмовляти, я в цей час підписувала мішки для різного сміття і не прислухалася. Підійшла медсестра Моніка, теж щось почала розповідати, і моє вухо спіймало щось... незвичне. Виявилося, Моніка сказала лікарю:
- А мій хлопець на мене уваги не звертає. Я можу навіть гола перед ним лежати, а він сидить в комп'ютер свій дивиться. Хоч би хтось мені допоміг!
Лікар знітився, удавано-весело сказав "ну, дівчата, ще побачимось" і швиденько пішов. Розчарована Моніка також пішла. Марися, проводжаючи її поглядом, з якоюсь навіть повагою промовила:
- От жеж остроєблива! XD
Поважній пані з Білорусі після операції дали візочок, бо зламала обидві ноги. Пані освоюється з візочком, їздить по коридору зі швидкістю сонного равлика і каже: "Єзу, це навіть веселіше за велосипед в дитинстві!" XD
Після роботи зустрічаюся з черговою пані з Білорусі - манікюрницею Юлею. Нарешті зроблю красиві нігті і почухаю її песиків!
Марта не прийшла гладитись, не мала настрою. Зате Моня завжди охоче заходить до кабінету, отримує свою дозу пестощів, облизує мені ніс і сідає дивитись на вулицю крізь скляні двері. Відволікти від цього заняття її можна тільки пропозицією поїсти.
Отредактировано (2024-01-04 23:04:55)
Валентинки для хороших і поганих хлопчиків, які кохають хлопчиків)
Скучила за теплом((
Які гарні хлопці (тому, що в синій куртці, волосся б трохи коротше, і були б схожі на моїх персонажів, )
були б схожі на моїх персонажів
А яка довжина волосся у твого персонажа? Давай вкорочу)
Найбільший захват в релігійних процесіях традиційно викликає сцотона))
Власне, сьогодні в Польщі свято Трьох королів, або трьох волхвів - мудреців з Європи, Азії та Африки, які прийшли поклонитися новонародженому Ісусові. Люблю цих персонажів і цей сюжет
Запрошення до святкування
https://www.youtube.com/watch?v=y7Hb3iVDb6o&t=16s
А тут короля з Азії (в зеленому) грає мій хороший знайомий японець
https://www.youtube.com/watch?v=Ur4gFA6VfgA
Отредактировано (2024-01-06 15:36:48)
На четвертому аркуші, центральна в рядку з сердечками (ох і пояснення, знаю), такий творчий безлад на голові.
Дякую, анонче
Божечки, волаю, який напис у сцотони на фото!
Я не пішла за процесією, але тепер шкодую XD
https://cdn-portal.img.wroclaw.pl/dla-m … eng=/w_840
Отредактировано (2024-01-06 17:34:36)
Божечки, це нереально круто. Майдан в майнкрафті