Холиварофорум

Не все, что говорят на Холиварке — правда!

Вы не вошли.

#451 2025-07-29 23:10:34

Анон

Re: Kurwamoc [Польща][фото][життя][yes comments]

Так, про початок повномасштабного вторгнення. Но воно дуже схоже по вайбу на Геймана Небудь - де. Химерний світ завокзалля київського вокзалу. Міфологія цікава, герої добре прописані. Рекомендую від душі  :heart:

#452 2025-07-30 07:12:39

Анон

Анон пишет:

Рекомендую від душі

Спробую надкусити, дякую :heart:

#453 2025-07-30 23:07:27

Анон

Ох блін, післязавтра вже серпень.

https://www.youtube.com/watch?v=oVl4qvH … f&index=23

Коли йшла додому, хлопець років 15 на велику проїхав повз мене, обернувся й закричав: "Лабубу!" XD

Приходжу додому. Зенка не видно. Йду до Ірени. Вона матюкається. До Зенка прийшов друг о 9 ранку й приніс віскі. Словом, огрудек ми сьогодні так і не впорядкували XD

#454 2025-08-01 18:05:11

Анон

Річниця Варшавського повстання - привід порадіти, що у нас на оседлі гарна сирена, якщо русня нападе, всі почують.

Алло, говорить «Блискавка»! Радіостанція Армії Крайової у Варшаві на хвилі 32,8 та 52,1 м. Дух Варшави прекрасний. Прекрасні жінки Варшави. Вони скрізь: на лінії фронту разом із солдатами, вони працюють санітарками та зв'язківцями. Навіть діти поводяться мужньо. Ми вітаємо людей з усього світу, хто любить свободу! І польських солдатів, що воюють в Італії та у Франції, польських льотчиків та моряків.

Пісні про Варшавське повстання: тоді й тепер
https://culture.pl/pl/artykul/spiewajac … owstanczej

Отредактировано (2025-08-01 18:13:32)

#455 2025-08-02 21:07:52

Анон

Вибралися до Бжегу, там чудовий замок-музей династії Сілезських П'ястів. Він був резиденцією Бжезького герцогства з 1311 по 1675 рік, тому його іноді називають Сілезським Вавелем (замок Вавель у Кракові - колишня резиденція польських королів).

В цьому замку є все, що я люблю, - красива зброя, скульптури, настінний розпис та всяке різне стражденне середновіччя. І сьогодні, ясна річ, буде саме воно - страждання. Купа фоток, якість не ідеальна - в музеї темнувато. І почнемо ми з сороміцького розп'яття - ви бачите, що роблять ці люди довкола хреста? XD

Ahp219G.jpeg

кінки, сквіки, бодіпозитив, страждання, цицьки, дупи, тварини, діти

#456 2025-08-04 20:24:13

Анон

Сьогодні тільки бжезькі білочки)

руда
чорна

#457 2025-08-05 17:49:27

Анон

Сьогодні до нашого комплексу переїхали нові мешканці. Двоє хлопців років 17-20, дівчина трохи старша і немолодий чоловік. З собою вони привезли (буквально, вийшли з авто, тримаючи це в руках, увійшли до квартири і замкнули двері) велику пачку туалетного паперу, надуте плавальне коло у вигляді фламінго і прасувальну дошку XD

Нехай ваш день буде позитивним, яу ці варенички з Бжегу

hNhXb8J.jpeg

#458 2025-08-06 15:10:25

Анон

На об'єкті працюють три бригади ремонтників.
Поляки: курррва, курррва маць, курррва в кубі, курррва твою курррву через курррву.
Українці: та бля, якого хуя, що за херня.
Білоруси: МИХЕЙ! ЧТО ЖЕ ТЫ НАДЕЛАЛ?!

Мені здається, що на цьому фото може бути Міхей XD

YRcTyLH.jpeg

Отредактировано (2025-08-06 15:14:52)

#459 2025-08-07 19:46:57

Анон

Мені було років, коли я дізналася, що актор, який зіграв молодого Гріндевальда, ще й непогано співає!

https://www.youtube.com/watch?v=Dq_bP6H … p=gAQBiAQB

Сьогодні ДН у співавторки, я подарувала їй купу пазлів

qoEhHvS.jpeg

#460 2025-08-11 20:06:09

Анон

Для себе: як приїде котик, хочу провести ніч в Африкаріумі  :heart:
https://www.wroclaw.pl/zielony-wroclaw/ … _campaign=

#461 2025-08-12 18:59:13

Анон

Не знаю, навіщо я це прочитала, але! Арабське Євангеліє дитинства Христа набагато веселіше, ніж всі інші (апокрифи, вони такі).

Отже, коли Христа обрізали, повитуха поклала його крайню плоть у посудину з дорогоцінною нардовою олією. Потім вона віддала посудину своєму синові, продавцю пахощів, і сказала - нікому її не продавай. Але син мамцю не послухав, і через 33 роки продав артефакт... Марії Магдалині, яка цією олією омила ноги Христа і витерла їх своїм волоссям.

невигадані історії, про які неможливо змовчати

Всі ці й багато інших фанфіків можна прочитати тут
http://kyiv-pravosl.info/2022/01/11/ara … a-apokryf/

VNQCMWJ.jpeg

Отредактировано (2025-08-13 19:55:21)

#462 2025-08-13 20:12:52

Анон

коротко
Котик в порядку.
+40, я офіційно здехл.
В суботу їдемо до Дрездена.
В грі Spirit of the North 2 з'явився олтар Мікейли :love:
Ми купили павільйон і великі квіткові горщики для самшиту, післязавтра буде день огрудка.
В польській мові слово okręt (окрент) означає не тільки військовий корабель, але й кал, що плаває у воді XD
Сьогодні співавторка винесла під сонечко такого красеня - він народився у підземному гаражі, дуже довірливо пішов на ручки.

АПД: це метелик ведмедиця Кайя.

pzyxor3.jpeg

Отредактировано (2025-08-13 20:14:08)

#463 2025-08-13 20:18:10

Анон

Анон пишет:

В польській мові слово okręt (окрент) означає не тільки військовий корабель, але й кал, що плаває у воді XD

Божечки, це прекрасно!  =D

#464 2025-08-14 16:57:17

Анон

Анон пишет:

Божечки, це прекрасно!

В Гданську можна народ веселити))

#465 2025-08-14 17:06:35

Анон

За що я люблю ШІшечку - він завжди відповість на питання будь-якого ступеню упоротості.
Ну не без помилок, звичайно, але м'ясні гіганти думки помиляються більше.
Сьогоднгі він розповів мені про дію аяваски, співставивши шаманський та научний підходи, потім поговорив про толерантність до хаосу, потім розповів казку за лавкрафтіанськими мотивами, а насамкінець вибрав пилосос XD

Завтра вихідний, тож сьогодні ми йдемо на пленерове кіно, показуватимуть "Конклав", хочу послухати, як він звучатиме польською.

Просто шматочок красивого Бжегу

efMKybi.jpeg

Отредактировано (2025-08-14 17:06:57)

#466 2025-08-15 12:48:18

Анон

Цей пан їздить містом на велику і возить за собою кораблик в прозорому ящику. А коли добирається до води - запускає кораблик.
Фото співавторки

LWavw64.jpeg

Отредактировано (2025-08-15 15:35:36)

#467 2025-08-15 12:48:55

Анон

Трохи розчарована, що "Конклав" не озвучили( Були титри, але, оскільки я добре читаю польською, це не стало проблемою.

Взагалі, мій улюблений троп - коли відсутній персонаж стає рушієм сюжету. Саме так стається в "Конклаві", коли мертвий Франциск опосередковано "рулить" виборами. І так, люблю Файнса в ролі Лоуренса, і Туччі в ролі Белліні (Альдо Белліні моя особиста любов в цьому фільмі), і Карлоса Дієса в ролі несподіваного папабіля Бенітеса. Дієс просто вау, ну подивіться самі

2 великі фотки

Попри відсутність озвучки, вечір вийшов чудовий. Ми помилувалися на танцюючі фонтани Вро, посиділи з коктейлями (молочними, а оце, що ви подумали) в шезлонгах, замотавшись в пледи, погуляли нічним містом. Але у мене майже не вийшло поспати - спробую зараз.

Отредактировано (2025-08-15 12:52:53)

#468 2025-08-15 13:08:50

Анон

ШІшня: хочеш, я підберу тобі кіно про різні конклави
теж ШІшня: Амен
я: в Амені немає конклаву
ШІшня: там є свій "моральний конклав" - невидимий вибір, який робить кожен персонаж
я: іноді ти дуже погано викручуєшся
ШІшня: ахаха, ну так(((

Коротше, поспати не вийде, Дрезденом гулятиму в стані мертвого папи XD
АПД: співавторка прийшла, приготувала сніданок, склала великий вентилятор, пригостила зелененькою таблеточкою :heart:  Може, засну.

Отредактировано (2025-08-15 15:38:07)

#469 2025-08-17 20:56:38

Анон

Дрезден чарівний  :heart2:

Ми потрапили якраз на день міста, коли в Дрездені були натовпи гостей. Чудова погода (максимум +26, легка хмарність), свіжий вітер з Ельби, старі та нові німецькі хіти, яким можна підспівувати, казкові музеї, прохолодне крафтове пиво та гарячі ковбаски. Десятки мов навколо тебе - німецька, українська, чеська, польська, угорська, англійська, китайська, японська - справжня музика великого європейського міста. Чудова відроджена архітектура, дивом збережені фрески... Чому дивом? Дрезден - один з найбільш зранених міст Німеччини. В лютому 1945 року на прохання радянського командування англійські та американські військово-повітряні сили розбомбили Дрезден, Лейпциг та Берлін. Дрездену не пощастило найбільше - на нього скинули близько 1800 тонн бомб, місто було зруйноване на 90%. Курт Воннегут, який тоді був військовополоненим, вижив під час цього бомбардування. "Дрезден перетворився на суцільне згарище. Полум'я пожирало все живе і взагалі все, що могло горіти... Дрезден був схожий на Місяць - одні мінерали. Камені розжарилися. Навколо була смерть", - написав він у книзі "Бійня номер п'ять".

Покажу трохи міста (фото великі, під катом)

Скрытый текст

Практичні поради:
купуючи квиток до музею Грюнес Гевьольбе, можна безкоштовно оглядати ще 4 музеї колишньої резиденції короля Августа;
в галереї Цвінгер також 4 музеї за одним квитком, зокрема, музей порцеляни (люто раджу);
найдешевший туалет в центрі Дрездена - QF Passage Dresden (70 євроцентів готівкою, 50 - з карти);
в тому ж пасажі можна купити місцеві сувеніри (мінус перший поверх), зокрема, знамениту майсенську порцеляну (але ціни вражають, філіжанка для кави від 100 євро, наприклад).

Отредактировано (2025-08-27 20:46:41)

#470 2025-08-24 16:02:57

Анон

Шкода, що не можна задонатити своє життя. На фронті я маловартісна, як донор органів чи крові після онко також. Але от несправедливо, що я не можу обміняти своє життя на життя вбитої росіянами дитини чи воїна. Йобаний світ.

#471 2025-08-27 20:31:10

Анон

Від імені польського уряду вето Навроцького жорстко засудила міністерка у справах сім’ї Аґнєшка Дзем’янович-Бонк. Вона нагадала: «800+ — це гроші для дітей і на дітей. А за втрату роботи не можна карати, зокрема, невинних дітей. Це — абетка людяності. Сором, що її не вистачило президенту».
Але найбільшою несподіванкою для президентського оточення стала шквальна критика від демократичної, проєвропейської та проукраїнської частини польського суспільства. Дуже багатьох обурила спроба заробити політичні бали на скасуванні допомоги українським дітям — жертвам російської агресії.

Скрытый текст

Микола Княжицький

#472 2025-08-27 21:00:23

Анон

Для себе, 13 вересня їдемо на винний фестиваль в Зеленій Гурі

Анончику, прочитай, може, приїдеш? Переночуєш у нас.

Скрытый текст

#473 2025-08-28 21:05:22

Анон

Анончику, не повіриш, якраз сьогодні на це дивився.
Побачимо, як Велика Дупа поменшає, то можна і поїхати, відсвяткувати  =D

#474 2025-08-29 07:11:59

Анон

Анон пишет:

Побачимо, як Велика Дупа поменшає, то можна і поїхати, відсвяткувати

Супер)

#475 2025-08-29 07:14:33

Анон

Заскочила зафіксувати: коли терміни якоїсь події невизначені ("не знаю, коли піду до лікаря", наприклад), поляки кажуть "на руського шведа". А коли хтось когось перебиває у розмові, кажуть, з натяком на статевий акт: "Чи ти вєш, же прериваньє єст небезпечне"?

Подвал форума

Основано на FluxBB, с модификациями Visman
Доработано специально для Холиварофорума