Холиварофорум

Не все, что говорят на Холиварке — правда!

Вы не вошли.

#351 2024-11-02 12:13:33

Анон

Re: Kurwamoc [Польща][фото][життя][yes comments]

Найкрасивіше свято року провели на Грабішинському цвинтарі. Ходили до найдобрішої людини на світі, яку я тільки знала.
Спи, дорогий Петрусю. Спіть спокійно всі, всі брати і сестри. Нехай ваші сни будуть теплими, як ці живі вогні.

7BhI8za.jpeg

Скрытый текст

#352 2024-11-03 12:00:25

Анон

Вчора потрапила на цвинтар, де похоронені найбагатша полька в історії Барбара Пясецька-Джонсон (дружина того самого Сʹюарда Джонсона), і біля котрого практикував Альцгеймер.
https://wroclawskiecmentarze.pl/cmentar … l-bujwida/
Вавжинець - це Лаврентій, полонізована форма імені. Лаврентія шанують як покровителя убогих, пекарів, кухарів і бібліотекарів, також протегує судетським гідам і рятувальникам GOPR. Вважалося, що він оберігає від пожеж, допомагає від ревматичних захворювань та опіків. Згідно з легендою, святий щоп'ятниці спускався в чистилище, щоб врятувати хоча б одну душу.

Непогано гарбузовий спас провела XD А наступного тижня їду дивитись костяну каплицю!

4uSQFzA.jpeg

Скрытый текст

#353 2024-11-06 19:17:27

Анон

Обожнюю сусідок.

- А йому казали, що його жінка пердолиться з його зятем, і Мачка від нього народила. Бо той зять до своїх дітей ніколи не бігав, а до Мачка - одразу, як тільки той заплаче, і підгузки міняв, а своїм не міняв. Все оседле знало, що вона плутається з тим лисим, а чому його так називали - бо він власне був лисий...

- Ооох, ніжка болить, ходити не можу, оце зранку просто мука... *бачить якусь знайому на іншій стороні вулиці* Госю! Госю! Стій, я тобі щось розкажу! *стрибає через дорогу, як кенгуру, розлякуючи водіів*

- Зенкууу. Халло, Зенкууу. А купи мені сигарети. Дві пачки. Ні, три. І цукерок півкіла. Ні, більше нічого не треба.
*Зенек повертається з магазину*
- А що, ти хліба купити не додумався?!

LhMAW58.jpeg

Отредактировано (2024-11-06 19:17:51)

#354 2024-11-07 01:24:11

Анон

Аноне, в тебе чудові сусіди :rainbow:

#355 2024-11-17 16:50:02

Анон

Анон пишет:

в тебе чудові сусіди

Коні педальні)) Це я ще 90% забуваю!

#356 2024-11-17 18:47:57

Анон

Улюблена погода - це сонце листопада, коли листя іржаво-золоте, небо блякло-блакитне, вітер прохолодний, а річка сталева. Крізь гілки добре видно милі будиночки на Чеколядовій та Марципановій, можна милуватись з вікон автобусу і думати - треба колись вийти і нафотографувати всю цю красу. Вранці на траві іней, вдень тепло, по роботі можна музику у вуха і пройтись центром.

А ще добрим рішенням виявилася поїздка до двох малих містечок - Бардо і Кудова-Здруй. Зараз покажу Бардо, яке славиться давньою традицією випікання пряників (аж від XV сторіччя). Сьогодні прянички (дорогі, як все в житті) можна купити в милому магазинчику фабрики Magdalenу Topolanek https://www.facebook.com/profile.php?id=100063727022992

Тумани в гірському містечку

pAAe99X.jpeg

Скрытый текст

Магазин

WTlnpxD.jpeg

Скрытый текст

#357 2024-11-17 20:38:52

Анон

Для себе, рецепти випічки до різдва
пряники
https://naszwybir.pl/yak-gotuvaty-rizdvyani-pryanyky/
сирний штолен
https://auf-deutsch.eu/ru/stranovedenie … y-stollen/

#358 2024-11-20 19:22:56

Анон

В Кудова-Здруй є цікава локація - каплиця черепів (kaplica czaszek). Її вибудував священик Вацлав Томашек. Він вирішив почати будівництво, коли побачив, як собаки тягають людські кістки звідкілясь з поля. Не так давно в цих місцях гриміла Тридцятилітня війна, яка забрала сотні жертв. Загиблих поховали в неглибоких могилах, тож до кісток добратися було нескладно. Священик вирішив очистити всі знайдені кістки та зібрати в одному місці. Зараз у каплиці зібрано понад три тисячі людських кісток. Десь серед них є й рештки того самого священика, але достеменно невідомо, де вони. Зате зберігся череп могильника Лангера, який допомагав святому отцю викопувати кістки. Разом з ним на олтарі демонструються черепи монгольського і татарського нападників, кістка двометрової людини, а також черепи скараного на смерть місцевого солтиса та його дружини, які під час семирічної війни проводили австрійські війська потаємною стежкою через “блукаючі скелі”. Під каплицею знаходиться крипта, у якій зберігаються ще коло 30 тисяч кісток.

Екскурсії просуваються дуже неспішно, бо єдиний екскурсовод ще й продає квитки. Продасть 30-50 квитків, впустить групу, проведе екскурсію, і знову до каси. До нас звернувся "Здравствуйте, ребьята!" Ну такоє XD Ми від несподіванки засміялися, але потім сказали, що краще буде "Доброго дня".

В самій каплиці сухо, прохолодно, є легкий специфічний запах, але не дуже відчутний. Екскурсія недовга, але змістовна і цікава. Тож якщо будете в наших краях, не оминіть кудовську капличку)

R4HqZKY.jpeg

Скрытый текст

#359 2024-11-20 19:28:58

Анон

Сьогодні дізналася, що про людину, яка верзе нісенітниці, говорять "она ма кота в глові" (ona ma kota w głowie, або має кота в голові) XD

#360 2024-11-21 17:23:01

Анон

Співавторка впала, сильно вдарилася. Потрібен спокій. Якийсь час працюватиму 12 годин на добу, за себе й за неї.

#361 2024-11-23 21:55:47

Анон

Свічка яка є. Пам'ять яка є. Якщо потойбіччя є, нехай ви ніколи не знатимете голоду там.

NkRBEyT.jpeg

#362 2024-11-23 23:01:44

Анон

Співавторці здоров'я.
в мене теж декоративна свічка

#363 2024-11-24 12:17:41

Анон

Анон пишет:

Співавторці здоров'я.

Дякую!

Анон пишет:

в мене теж декоративна свічка

Кому треба, зрозуміє.

#364 2024-11-24 12:52:06

Анон

Як я волаю з цих йобнутих компліментів! Якби мені сказали щось таке, я б втекла XD А ще вони, як на мене, далеко не завжди грамотно перекладені, треба подивитись, як матиму час.

Если бы вы были сказочным персонажем, вы были бы тем, в чьих руках поют небесные птицы. Gdybyś była postacią z bajek, to byłbyś tą, w której dłoniach śpiewają niebieskie ptaki.
С тобой красота, которую я когда-то знал, кажется менее красивой. Przy tobie piękno, które do tej pory znałem, wydaje się mniej piękne.
Вы веселее, чем игра нашей сборной. Jesteś zabawniejsza niż gra naszej reprezentacji.

Припасти можна тут https://poland-consult.com/polskij-yazy … azyke.html

#365 2024-11-24 13:12:51

Анон

Хороший день. По-перше, найдорожчий котик повернувся з нуля і спатиме три дні. Старший котик закохався і відстане від мене зі своїм ниттям XD Добре, що ми розійшлися ще до війни, боже, він такий нудний. Нехай тепер щаслива наступниця його розважає.

По-друге, співавторка вже ходить без проблем (вчора ще трохи боліло). Зараз робитимемо фаршировані перці. Потім в планах - статті для секс-шопу (обожнюю працювати з секс-шопами, ідеальні клієнти) та робота над листівками. Не пам'ятаю, чи показувала попередні з серії Театр Діснея. Покажу одну з робіт на стадії підготовки, далі буде.

CfCfWfx.jpeg

#366 2024-11-24 15:59:22

Анон

Єєєє, наші листівки принесли з ярмарку прибуток 100 євро! Перекинули їх на карту волонтера, щоб відремонтувати котиковому підрозділу машинки. Якщо хтось вирішить докинути свої 5 гривень, вам сюди, до нашого волонтера)

Den Vourment в місті Kharkiv, Ukraine.
Доброго здоров'я.  Маю повідомити, що наш підрозділ відкриває нову банку для донатів для ремонту автівок.
https://send.monobank.ua/jar/81ju1iJBcC
4441 1111 2783 0697  для користувачів VISA
[email protected] для закордонних друзів з Paypal
Будемо щиро вдячні за вашу допомогу.
Репост!
https://www.facebook.com/story.php?stor … NbPWy1ZNSf

#367 2024-11-24 22:38:12

Анон

Нова версія Мононоке ТМ на Нетфлікс!!!
https://www.youtube.com/watch?v=OVDCDT_ … netflix.co

Отредактировано (2024-11-24 22:38:34)

#368 2024-11-26 19:56:03

Анон

Юліуш Словацький про Адама Міцкевича:

«Він імпровізував, але досить слабо, а виглядав, як справжній Міцкевич, занедбаним і недбалим, у погано пов'язаному шарфі, по-лідерліховськи [неохайно], з пом'ятим коміром сорочки і в засалену фраку, липкому від засохлого бруду». Французькою Міцкевич «говорив скрипуче, ніби кіт дряпав кігтем по склу».

#369 2024-11-27 20:39:15

Анон

Клієнт дав статтю для переписування, єжику солоденький, це скарб:

"Інші можуть віддати перевагу більш ретельному процесу очищення, вирішивши промити анус за допомогою анального душу, перш ніж перейти від сідниць до сідницьких насолод".

Якщо побачите десь людину з ніком "сідницька насолода", то це я XD

#370 2024-11-28 21:42:43

Анон

Сирія, Си-рі-я!  :chearleader:  :heart:
ХТШ йдуть на Алеппо!

https://t.me/yigal_levin/76178

#371 2024-11-30 03:44:34

Анон

Ірена:
- Зенку, ти, хую, слухай сюди...
Зенек:
- Проше пані, але ПАНЕ хую!
Ірена:
- До пана тобі ще рости й рости! Так от, що я хотіла сказати? А! Вибач, коханий, що я при дівчатах тебе матюкаю...

Отредактировано (2024-11-30 19:39:55)

#372 2024-11-30 19:39:24

Анон

Після поліцеалки пішла прогулятись містом, побачила отаке

eXxsVIL.jpeg

А ще надивилася на різдвяне. Фотографувати хотілося не дуже, хотілося просто вештатись і вбирати очима, тому що є

Скрытый текст

Іграшки!

Скрытый текст

І традиційний черевичок року)

Скрытый текст

#373 Вчера 19:16:55

Анон

Ходили в Оссолінеум - музей-бібліотеку, розташовану в колишньому кляшторі сілезських госпітальєрів. Це були дуже веселі люди, яким місце в анекдотах. Колись найбагатша релігійна спільнота Сілезії, наприкінці свого існування вони не мали за що похоронити пріора. Днями розповім детальніше. А поки що - трохи фоточок!

t7WG9ff.jpeg

Скрытый текст

Отредактировано (Вчера 19:18:33)

Подвал форума

Основано на FluxBB, с модификациями Visman
Доработано специально для Холиварофорума