Холиварофорум

Не все, что говорят на Холиварке — правда!

Вы не вошли.

#176 2023-06-23 10:58:02

Анон

Re: Обтанцюймо кактус колом [українська][сукуленти][YC][хобі]

Анон пишет:

"холод, без води і мінімум сонця"

Ааа, не, это я тупанул, я ведь это читал, но не понял. Значит, их надо убирать в наиболее затененное место, да? Агаа, я запомнил, спасибо тебе, анончик, обязательно попробуем будущей зимой!
И я хотел спросить насчет грунта. Я не совсем понял, в чем у тебя растут кактусы. Это мелке камешки? Песок? Земли им совсем не нужно? А подкормки? Я-то все больше по лиственным-цветочным.

Анон пишет:

у цього кактуса на голках гачки, які дуже швидко впиваються у шкіру.

Аааа, ужас)) И как же потом? Они ж потом обламываются и в коже застревают? Брррррр! Я про опунцию знаю, что она очень опасна этим)))

#177 2023-06-23 12:01:00

Анон

Анон пишет:

Значит, их надо убирать в наиболее затененное место, да?

Це, якщо ви можете гарантувати потрібний температурний режим та максимальну сухість. Така сухість включає в себе не тільки відсутність поливу, але й сухість повітря. Взагалі, сонячне світло стоїть на третьому місці по важливості. Орієнтуватися треба на температуру. Чим нижча температура, тим, звісно, треба менше вологи и сонечка.

Анон пишет:

насчет грунта

Та ні) то, шо зверху, то тільки зверху.
Анончик, дивись. Кактуси садяться у грунт. Тут у кожного свій рецепт, хтось не жаліє коштів і купує знамениту лечузу, хтось робить сам з декількох складників. Головне, щоб менше було поживних складових, а більше розпушувальних. А хтось не вагається і садить у звичайний покупний(не раджу, якщо чесно). Так ось, закопуться кактуси у грунт трохи нижче корньової шийки (місце, де тіло кактуса переходить у корені). А потім зверху насипаються вже оті камінці, або крупний пісок, або шо є такого, щоб пропускало вологу та повітря. У мене це крупний кварцовий пісок, або крупний грунт для акваріумів (фракція від 2 до 5 мм). Можна використовувати невеличкі камінчики, вермікуліт великої-середньої фракції. Я бачила навіть у когось агроперліт. Для чого це? Корньова шийка не стоїть у землі, а значить немає застою вологи та зменшується ризик гниття.

Они ж потом обламываются и в коже застревают

Буває і таке)

#178 2023-06-23 15:12:47

Анон

Щиро дякую, анончик, попробую все сделать в этом году правильно, чтобы добиться цветения у маминых "красавцев" (на самом деле они страшненькие, одно время болели-сохли, но выправились, а следы остались). И обязательно приду похвастаться, если получится)))

#179 2023-06-24 07:42:02

Анон

Анон пишет:

Яка краса, анончик!   На инопланетянина похож.

Ой, вибач, анончику, продовбала вчора твій комент. Тому спеціально для тебе принісла ще одну інопланетну істоту. Підступне страшко, а судячи по швидкості розмноження, ще й справжній інсектоїд.
Тефрокактус
20230616-121405.jpg

Анон пишет:

И обязательно приду похвастаться, если получится)))

Сподіваюся, що все у вас вийде!

Отредактировано (2023-06-24 12:25:15)

#180 2023-06-24 11:16:21

Анон

И неизменный равлик в горшке! Черепа трону черепов

#181 2023-06-24 12:24:30

Анон

Анон пишет:

И неизменный равлик в горшке! Черепа трону черепов

А шо? :evil:
Вбивай своїх ворогів, розкладай по периметру, щоб інші боялися, муахаха :timid:

Отредактировано (2023-06-24 12:24:56)

#182 2023-06-24 16:52:34

Анон

Анончик, твой энтузиазм столь заразителен, что я давеча, пересаживая одну орхидейку, называл её не иначе как капризной гарнюней =D

А вот от нашего столика вам тож букетик :timid:

Скрытый текст

#183 2023-06-25 08:38:09

Анон

Анон пишет:

не иначе как капризной гарнюней

Але ж і справді гарнюня :love: . І щіро вірю, що капризна) Взагалі, для мене люди, що успішно вирощують орхідеї - то якісь чаклуни. Бо на ті тропічні гарнюні дихати ж страшно, одразу конають.

Цю мамілярійку я вже показувала ось тут
Взимку 2017 р. відірвала дітку від кактуса сестри, майже добу везла в кишені пуховика, не сподіваючись, що вона виживе. Але ось, вижила і вимахала в оце.
20230625-082449.jpg

#184 2023-06-25 09:42:52

Анон

Анон пишет:

Бо на ті тропічні гарнюні дихати ж страшно, одразу конають.

Вообще я тоже так считаю :lol:

Это не та, которую пересаживал, та без цветов. У меня их всего две - та, что с цветами, и та, что без :lol: Без цветов тоже гарнюня, потому что у нее листья с красивым винным отливом, у орхидей бывает такое.

Ось
Старший помощник Лом поет про себя

Вообще эти орхидеи фаленопсисы справедливо считаются самыми тупыми неприхотливыми из орхидей, и одними из самых по комнатным цветам вообще, с остальными орхидеями просто никакого сравнения, кроме страшного названия ;D Так что с ними-то несложно, это просто я такой анон, который даже фиалки мог угробить пачками :facepalm:

Анон пишет:

Цю мамілярійку я вже показувала ось тут

Веночек! :love:

Отредактировано (2023-06-25 09:47:04)

#185 2023-06-26 06:45:20

Анон

Анон пишет:

Вообще эти орхидеи фаленопсисы справедливо считаются самыми тупыми неприхотливыми из орхидей, и одними из самых по комнатным цветам вообще, с остальными орхидеями просто никакого сравнения, кроме страшного названия

Як людина, яка буквально за два місяці закохала дві (три?) фаленопсиси до могили, вимушена з тобою не згодитись ;D

А спонсор сьогоднішнього посту гурт С.К.А.Й. Бо як побачила вранці цю красуню, так і заспівала:
Я просто хочу спитати тебе
Чому ти настільки красива?…
Ну справді, ви тільки подивіться на неї. Розкішна, просто розкішна.
Лобівія chrysantha R5.
20230623-090935.jpg

І фоточка із special guest star Marichka

бо квіточки треба нюхати

#186 2023-06-26 07:08:30

Анон

Анон пишет:

Як людина, яка буквально за два місяці закохала дві (три?) фаленопсиси до могили, вимушена з тобою не згодитись ;D

Окей :lol: Есть куда стремиться, но я не буду

Анон пишет:

бо квіточки треба нюхати

Две красуни на одном фото!

#187 2023-06-26 07:10:01

Анон

А вообще, ТС, если не против, расскажи, пожалуйста, какие цветы у тебя жили до кактусов? Что-нибудь нравилось, несмотря на то, что у тебя с ними не складывалось?

анон с орхидеями

#188 2023-06-26 09:04:52

Анон

Анон пишет:

какие цветы у тебя жили до кактусов? Что-нибудь нравилось, несмотря на то, что у тебя с ними не складывалось?

Кхм-кхм :lol:
Ні, аноне, НІ. Мені ніколи не подобалися рослини. Ну, хіба шо, оті самі орхідеї, але я була б в рази щасливіша милуватися їми десь не у себе.
Хто був? Ну, з тих, що пам'ятаю: товстянки(зжерли коти), фіалка

(потенційно сквічний контент

, орхідеї. Всі інші рослини, якими мене намагалися нагородити злились у один безликий вир, який просто не пам'ятаю.
АПД. А, лісові кактуси ж. Всі перемерли. Хоча один навіть квіточку спромігся випустити. Оцих би завела, незважаючи на потенційну ампельність. Дуже подобаються.

Отредактировано (2023-06-26 19:57:31)

#189 2023-06-26 11:35:37

Анон

Яка величезна квiтка! Майже з котячу голiвку! Яка неймовiрна краса!

#190 2023-06-27 05:46:35

Анон

Анон пишет:

Яка неймовiрна краса!

ТАК!  :friends:

Хамецеріус Сільвестра. Колоситься)
20230623-110229.jpg

#191 2023-06-27 13:53:08

Анон

ТС, а у тебя есть кактусы, которые цветут желтыми и голубыми цветами? Такие вообще бывают?
Я тебя как-то спрашивал про литопсы. Я в массе тоже равнодушен к цветам, но лысые суккуленты на какое-то время меня покорили. Собирал, делал композиции даже, но почти все передохло. Но один литопс у меня зацвел. Я был в шоке! Не ждал от него такой подставы ))

#192 2023-06-27 14:12:38

Анон

Анон пишет:

ТС, а у тебя есть кактусы, которые цветут желтыми и голубыми цветами? Такие вообще бывают

Блакитних не бачив. Жовтих дофіга. Подивись перші дві сторінки бблогу, там є фото.

Анон пишет:

Не ждал от него такой подставы ))

:lol:

#193 2023-06-27 14:29:19

Анон

Анон пишет:

Хамецеріус Сільвестра

Оввв, цветущие гусенички! Милота какая :love:

#194 2023-06-27 16:19:31

Анон

Анон пишет:

для мене люди, що успішно вирощують орхідеї - то якісь чаклуни

Слушай, я тут подумал, что о тебе то же самое могу сказать :D Для меня все вокруг кактусов - смешивание грунта, досвет, не поворачивать на окне не тем боком, устраивать зимовку в определенной температуре, убрать, достать, следить ночами, когда распустится - это какая-то чортова магия, а когда их еще много разных видов - просто высшая математика, епт :lol:

#195 2023-06-27 19:19:12

Анон

Ой, анончик, смотри, я сегодня заехал к маме, а тааам!

Отака красуня
А оце тi сами кактуси, що вид сестри залишилися

#196 2023-06-27 20:02:25

Анон

Анон пишет:

Оввв, цветущие гусенички

Аноооне! :lol:  точно, гусінь один в один)

Анон пишет:

Слушай, я тут подумал, что о тебе то же самое могу сказать

:hug:

Анон пишет:

смешивание грунта

Оце, до речі, одна з цікавейших речей. Так, наприклад, я узнала, що один з найбільш підходячих складників - це котячий наповнювач =)  не кожен, звісно, але!

Анон пишет:

Отака красуня

Ну справді ж красуня! Велика і волохата :love:

Анон пишет:

А оце тi сами кактуси

Ой, анончик. Зліва то, здається, якийсь цереус, не дуже добре видно. А от справа то справжнісінький ехінопсис, але йому мало, дуже мало сонечка. Ото він і потягнувся разом з дітлахами. Це, звісно, вже не виправити, але в такому віці він вже повинен квітнути, так шо у твоєї мами є всі шанси)

Отредактировано (2023-06-27 20:06:54)

#197 2023-06-27 20:42:40

Анон

Анон пишет:

у твоєї мами є всі шанси

Щиро дякую, анончик))) Значит, будем пробовать "разбудить" в нем желание цвести)) А вот то "велике й волохате" - оно какого вида? Пробач, что спрашиваю тебя, а не тыкаюсь сам по поисковику, всегда же кажется, что эксперт знает лучше)))

#198 2023-06-27 20:57:04

Анон

Анон пишет:

велике й волохате" - оно какого вида?

Так це ж стапелія, анончику. Ти(чи не ти?) казав, що в тебе вдома теж така є. Рід ластівневих(ластовневьіх). Боїться надлишку вологи та протягів.

#199 2023-06-27 21:02:00

Анон

Що воно стапелия я наобум брякнул))) Я в ластовневых от слова совсем не разбираюсь, а их в одном горшке сидит по две, а горшка у мамы два, какой я свистнул - я искренне хз))) Посмотрю, как мое цвести будет. Там второй горшок тоже два бутона выкинул, они отличаются - поменьше и форма другая. А я уже не скажу даже, из какого себе дернул))

#200 2023-06-27 21:33:50

Анон

Анон пишет:

Що воно стапелия я наобум брякнул

Ой ;D
Ясно, аночику. Але стапелії теж різні бувають. У мене ось так квітне, наприклад. Так шо, якщо будуть інші квіти, це ще не значить, що в тебе не стапелія. Просто  оця, що ти сьогодні приніс має одні з самих великих і волохатих квітів.

Подвал форума

Основано на FluxBB, с модификациями Visman
Доработано специально для Холиварофорума