Холиварофорум

Это холиварка, здесь могут послать нахуй. Институт благородных девиц дальше по коридору.

Вы не вошли.

Объявление

Мы начинаем прием заявок на Тайного Санту 2026!

#1 2019-06-19 19:50:01

Анон

[буденність][yes com] Невдала спроба в еволюцію

Давайте одразу — у цьому безблозі не буде нічого нового чи цікавого. ;D
Буде ниття, повсякденне заїбало, звіти про спроби еволюціонувати. Хорошого гумору й цікавих кулсторі навряд чи не буде.

Мені потрібне місце, куди я без оглядки зможу зливати всяке зі своєї голови. Те, чим з якихось причин не можу поділитися з близькими чи не дуже близькими людьми — від аватарки. Довго ходив навколо цього розділу, майже зважився створити безбложик у чергову смугу «як же мене все заїбало», але стримався. Зараз, на холодну голову, наважуюсь. Хай хоча б тут буде звітність про зроблене й не зроблене.
Вжух, і починаю з нової сторінки, бо дивитися на старі занадто боляче, як інший і більш гарний всесвіт

2.png

Отредактировано (2026-01-27 17:45:22)

#26 2026-04-25 11:00:10

Анон

Re: [буденність][yes com] Невдала спроба в еволюцію

Сьогоднішню атаку росіян я проспав. Позавчора, чи коли була попередня, я застав як лягав спати, тож чув як балалайкі літають та вибухи.
А сьогодні геть нічого не чув. Прокинувся, прочитав від подруги "як ти?", що вона писала вночі, і поліз в новини.

Подруга не відповідає, але прилетіло в інший район, тож я не дуже хвилююся, думаю спить.

З вікна видно над центром дим.
Знову попадання у житлові будинки, поранені, загиблі.

#27 2026-04-25 13:41:15

Анон

Подруга відповіла, поговорив з іншою подругою.
Всі втомлені, зайобані, але гребуть, а що нам залишається.

Поставив прати й сушитися майже усе, що в мене було з домашнього одягу.
Запік гриби у аерогрилі, знов нафаршировав цього разу просто величезні печериці і побіжу відносити мамі і сам наверну там зеленого борщика. І заберу свою велику кастрюлю!!!

Треба буде купити капусти, курки, і зробити собі повну каструлю гарного червоного борщика, мммм!

#28 2026-04-25 21:46:46

Анон

Заїбався, але день провів з користю!
Поїв зеленого борщика з крапивою, чи не чудово?

Поки йшов до дому купив тушки двох курчат, потім пішов до супермаркета, засумував що нема нічого цікавого, поїхав до великого сільпо поруч. Знайшов там капустину для борща, не витримав, взяв собі чипсиків та камбучу, яку не бачив до цього.
Пішов у супермаркет навпроти — знайшов те, що шукав, корінь селери. Звичайно забув лаврушку, її в мене взагалі тут нема.

Повернувся, подивився на речі у пралці, вони вологі, тож поділив на 2 і поставив на сушку, і пішов готувати червоний борщик в забраній каструлі. Дуже люблю, коли бульйон з селерою та імбирем вариться. Можна було б ще корінь петрушки, але його в супермаркеті я ще не бачив. Гомілки в аерогрилі приготував, відщіпнув шматок і ледь відтягнув себе, оце точно смачно буде, і соковито. Все ж наскільки простіше з куркою.
От зараз закину капусту, потім все інше, дочекаюся до кінця програми сушарки вже другої частини речей і буду прям ого!
Офігезно, звичайно, готувати о майже десятій, але ну що ж.
Ще знайшов диру у кухні в вентиляційну шахту. Зараз затовкав навколо неї пінну плівку, а як буде час та гроші то напишу майстру, який робив ремонт, може підкаже що треба робити
Чи на кабанчику викладу, думаю там піною задути буде достатньо.

Завтра ще подивлюся як буде з температурою на кухні.
Ще б штори на кухні повісити, але в мене нема на що стати. Жодного табурета!

Все ще інколи думаю, що я у свої роки нічого не добився, і взагалі що як жити, але це не питання на сьогодні.
Внутрішнього відчуття еволюції знов нема.

▼Скрытый текст⬍

Отредактировано (2026-04-25 22:00:02)

#29 2026-04-26 19:41:15

Анон

Спав, гуляв, їв борщик, вийшло смачно, але треба було додати більше копченої паприки та лаврушечку.
Сьогодні зранку перший (та останній на ще два тижні) день, коли було аж +19. Я гуляв, дивився на квітучі дерева в сквері біля дому, підставляв обличчя сонечку (і забув випити віт.д.), дивився на небо. Вітер за пару годин піднявся такий, що гав зносило.
Прийшов додому і зробив те, що дуже люблю, але роблю рідко — заснув в сонячній плямі. Проспав пару годин, прокинувся, а за вікном знов сіро і дощ.
Доробив частину підробітки, поріжу все, порахую як вийшло і отримаю громшики (ого).
Сонно, на роботу завтра не хочеться. Може ще пограю сьогодні

#30 2026-04-27 23:20:36

Анон

Втомився!
Нічого корисного, окрім роботи, не робив.
Прокинувся пізно, трошки прогулявся і працював до вечора.
Ніяк не можу себе змусити розрахувати скільки годин я витратив на підроботку і отримати гроші
Все ж таки не така вони для мене цінність, не знаю що з собою робити(
Дурний я все ж таки(

#31 2026-04-28 16:46:29

Анон

ЗАЇБАВСЯ неможливо

#32 2026-04-29 21:24:39

Анон

Все ще заїбався!
Скинув години підробітка, закінчив роботу лиша через годину після кінця робочого дня, розмовляв з начальником і чесно кажучі був готовий на "ти хуйово працюєш" у мій бік, бо я місцями пройобуюсь
Але нічого такого, погорів сракою на деякі речі, домовилися як це робити краще, щоб в мене срака не горіла і я не переробляв по 100 раз.
Трохи видохнув, бо по-перше відчував себе довбойобом, який не справляється, по-друге — боявся що скажуть ти нам не підходиш більше".

Погорів сракою з новин, але сподіваюся за картонку не треба буде братися.

▼Скрытый текст⬍

Купили мамі сьогодні телефон.
Вона відбивалася від нового телефона десь пів року, в неї мій старий, якому років, абіть, 7-8, він тупить, в нього міняли екран, він проблемний і сьогодні перестав світитися екран (знову). Прийшов до мами, сказав що так діло не піде і ми пішли нарешті за телефончиком.
Перед тим заскочив в магазин, запитав що по телефонах від самсунга і ми підібрали гарненький.
Прийшли з мамою, купили. Нарешті вона зможе спокійно зідзвонюватися з передньою камерою з родичами і нормально фотографувати, і екран супер, на яскравому денному світлі все видно.
Треба буде забігти до неї і все налаштувати, але це не терміново, месенджери та гугл-сервіси в неї є.
Терміново, я так не дуже люблю щось купувати, але у самсунгів гарна якість, та і телефон не найдешевший, роки на 2-3 їй вистачить точно. Сподіваюся!
Мама наче радіє, я за неї теж.
Думали до цього що я куплю собі щось нове, а їй свій віддам, але я зі своїм ще спокійно рік точно зможу походити, може оновлю до наступного дня народження.
Чи ні.

Улюблена заморожена суміш з рисом закінчилася, тож просто взяв ті, що були, додав води і риса, і тушив хвилин 30. Заправив трошки і додав котлетку з Галі, і мммммм яка смакота!
Сьогодні в планах не грати, а заснути трохи раніше і виспатися

#33 2026-04-30 15:06:55

Анон

Анон пишет:

Все ж таки не така вони для мене цінність, не знаю що з собою робити(
Дурний я все ж таки(

Отримав гроші.
Подивися, ііі як зрозумів що все ж таки я їх люблю і треба ще робити, якщо замовниця не буде проти.  :lol:
Це я хотів економити, тому після егегей покупок меблів в перші дні після зарплати останні гроші зажав у кишені, і на їжу майже не лишилося, так, я вже казав, що не вмію розпоріджатися грошима?
Ні, я не купував чогось великого чи дурного просто порадіти, я закрив кредит (без процентів та всього такого), купив меблі, техніку, тож все наче витратив на правильні речі, але куди. Куди зникли мої грошики?

Тож я зараз сидів на заначці, яку я не хотів чіпляти, та з 500 гривнями на їжу на два тижні. І купою продуктів і круп.
Взагалі не виглядало проблемою, я міг спойкіно залізти у заначку, все ж таки, і нічого б не було, але хотілося без неї!
Тож гроші за підробіток стали дуууже актуальні.
Купив картопельки для фрі.
Купив дві маленькі заморожені піци (одну з'їв)
Купив лимонад.

Подумав, посидів, купив недешевий пилосос, який вміє в вологе прибирання.  :lol: Як купив, замовив, завтра заберу.
Ну так, замість чогось для себе, але це мене тішить, він кльовий має бути.

І ще грошей залишилося, якраз на тиждень-півтора вистачить, і ще трохи залишиться.
Завтра вихідний
В суботу піду погуляю з подругою
Наче все не дуже погано

Отредактировано (2026-04-30 15:19:00)

#34 2026-04-30 16:03:37

Анон

Знущаюся над котом.
В мене за ліжком, між ним та стінкою що з вікном, є дуже, дуууже цікаве для кота місці — щелина, в який дуже класно сидіти, ставити затяжки на штори, стрибати звидти мені в обличча, коли я дивлюся що там, і взагалі тусити.
Мене це задрало, бо він там помітив, а кастрацію ще місяць чекати, тож я заклав цей кут коробками.
І кіт цілий день їх деребанить, намагаючись їх витягнути чи туди потрапити.
Витяг осьо кота, який застряг головою вниз.
Дурень, треба буде подумати як там зробити так, щоб чи виліз, чи взагалі не міг туди попасти.

Кіт впертий, дуже, і з гарно проставленими кордонами, але інколи прям бісить!)
Гівно мале

#35 2026-05-01 22:53:49

Анон

З котом помирилися.
Він все ще страждає над коробками і співає пісні про залишений дім, але вже менше, сьогодні навіть відволікся на чек.
Домовився про продовження підробітка.
Прибрав в квартирі новим пилососом, офігів від кольору води після прибирання, порадів, що щітку він сам якось від волосся вичищає.
Втомився!
За те, що я був таким продуктивним, нагородив себе бананом, черв'яками від харібо та другою маленькою піццею, гульнув, можна сказати.
Завтра, якщо нічого не змінеться, піду погуляти вдень і, якщо встигну, то піду постояти у центрі з картонкою.
Сподіваюся, що гроші на роботі дадуть перед вихідними (але маю чуйку, що після, бубубу),  і якщо дадуть, то одразу замовлю стіл та стільці. Нарешті знайшов стіл, який мені подобається.

І килими! Килими мої!
А потім все ж таки домовлюся на чистку бойлера і залишаться трохи меблів у моїй кумнаті, та перейду до зали!
Щоб було місце, де збиратися, чай пити, фільми дивитися. Його я уявляю собі скоріше дуже умовно, на жаль, не уявляю собі, чим його можна зайняти, окрім дивана-телевізора-крісла. Шафу хочу, але яку? І торшер. І окреме крісло біля вікна — там буде місце читати книжки і щоб навколо рослини, рослини!!!
Ніколи в мене в житті окремої кімнати під зал не було

Не знаю, чи то вітамін Д нарешті трохи сповнив моє тіло, чи то... хотів написати тепло і сонечко, але де там, чи то життя лише з котом, але мені краще, сил більше, і це вже так незвично.
Сподіваюся, я зможу якось виповзти без антидепресантів.
Нічого не маю проти, навпаки, але не хочеться йти до лікаря

Отредактировано (2026-05-01 22:57:50)

#36 2026-05-03 22:05:08

Анон

Гуляв, витратив майже всі гроші, які відклав на тиджень, проїв к кафе, було смачно  ;D
Посиділи з подружкою, нагуляли десяток-півтора кілометрів, наговорилися.
Сумно, що я став таким несоціальним. Таке враження, що мені просто нема про що розмовляти, не можу просто почати розмови. Я став дуже нецікавим та нудним.
Заздрю, що інші мої друзі набагато активніші.
Що щось роблять, кудись виїзжають, ходять, приймають участь і все таке.
Я ніби зовсім сам, але я і ніби не можу інакше, соціальна батарейка стала зовсім маленькою і слабкою.

Сьогодні просто спав, трохи гуляв, готував і грав.

#37 2026-05-08 17:18:24

Анон

Бути дорослим так складно!

Знов пробую хоч в якись бюджет
Вчора нервував так, що я ж сміявся, тому що та нема проблеми, гроші є, але мій маленький рептильний мозок кричить, що якщо я розділю гроші і в голові розкладу їх на кучки, які треба витрачати на конкретні речі, то все, їх стане МАЛО. МИ ВСІ ПОМРЕМО БЕЗ ГРОШЕЙ.

Тож сьогодні розбирався з грошима, розкладав на кучки (і це дуже незручно, бо в мене є обмеження на розподілення на різні картки з головного рахунку на день) і витрачав кучки.
Відклав гроші (ті, які залишилися з того місяця, докладені гроші, які я "гульнув", і ще стільки ж), купив на чверть військових облігацій — давно хотів.
Замовив стіл (дешевий). Їздив до Юска, де обрав собі стільці. Ходив дуже довго, сидів на усіх, але зупинився на великих, але на таких, на яких сидіти ЗРУЧНО.
Розумієте, мені ніколи не подобалося сидіти на кухні.
Бо мені ніколи не було там зручно. В батьківській квартирі старі стільці були реліквією: вони майже розвалювалися, але були улюбленцями батьків, тож доживали своє життя.
У моїй маленькій квартирі стільців взагалі не було, лише невеликі табурети, на яких з моєю спиною я міг сидіти лише хвилин десять. Та й навіщо, якщо до кімнати з компом два кроки?
А тут! До кімнати з компом ще треба дійти, і місця для тарілки не дуже багато, тож мені стільців та обіднього столу дійсно не вистачає.
Тож так, тепер будуть два гарні стільці, на яких дійсно зручно сидіти.
І третій, гостьовий, такий простенький.  ;D
Так ось, таких звучних стільців в юску на моєму березі не було взагалі. По місту було розкидано ще декілька, по одному на магазин, і в дупі світу, в одному магазині, два останні. Тож я ще півтори години їхав туди, якраз у чергову тривогу, потім купував там ці два рідкісних стільці та їхав назад. Хотів плюнути та заїхати кудись поїсти, але розкладені по купках гроші... Коротше, заїхав в магазин, купив літні кросівки, доїхав додому, зробив обід, з'їв. Сиджу, їм морозиво, відпочиваю, далі піду підробіток робити.

Мамі треба буде так само купити гарні, в яких вона зможе багато ходити по бездоріжжі, як вона любить.

На кухню на цей місяць залишилося оплатити стіл, який я замовив, купити килимки і все, нарешті.
Далі будуть ремонти — в квартирі, де живе мама, треба замінити газову колонку, в мене почистити бойлер, потім доїхати і знайти, де починити пилосос мами. 
І все. Це на цей місяць великі діла, які треба зробити та завершити. Великі навіть без кавичок, бо з тим, скільки в мене сил, вони й справді такі.
Якщо гроші залишаться (а вони мають), буду думати в бік меблів в зал.
І телевізор: вперше хочу телевізор, лежати на дивані, дивитися Нетфлікс, оце все. І стару плойку під'єднати!

На вулиці так гарно, що я б не заходив взагалі. Літо, нарешті по відчуттям літо

#38 2026-05-09 22:22:42

Анон

Думав що буду лежати цілий день
Чи грати цілий день, але ніт!
Поїхав, і ми купили мамі кросівки, "щоб бігати по сільських дорогах", Пуму, здається  :lol:  Чи Найк. Легкі, літні, але такі, щоб було зручно ходити хоч на ринок, хоч гуляти. На прогулянки "у місто" у мами вже є інші. Мама настояла, щоб купити сама, а я щоб гроші витрачав на квартиру.
Я дійшов додому і за це домовився про заміну колонки в квартирі де мама. Вона стара, ще від старих хазяїв, це років 20 мінімум, в неї вже відломана штука, яка корегує воду, і вона вже зажигається раз через п'ять, коротше задовбала.
Доїхали стільці, я навіть зібрав усі. І  нарешті повісив тюль на кухні, бо було на що вставати, кухня вже виглядає майже гарно.

Втомився!
Дивився на гроші, які залишилися після цього всього, і сумував. Ні, все вистачає, але істеричка всередині мене кричить "ааа грошей нема взагаліііі!"
Наче моя система, яку я зібрав на колінці, працює, більш-менш помітно куди і на що я витрачаю, і це без великого зайобу. Спробую наступний тиждень прожити в рамках бюджета, щоб це не відчувалося "аааа як жити", і без імпульсивних покупок.

#39 2026-05-10 17:39:34

Анон

▼може бути тригерним, про котів та смерть⬍

#40 2026-05-12 00:28:59

Анон

Дивно, але майже не заїбався.
Що коїться?

Вчора ввечорі в мене, як раз перед тим, як я вирішив сісти пограти, подохли розетки для компа, з потріскуванням і всім таким. Звісно я все відключив, але ж я на цьому компі роботу роблю, довелося залишати заявку.
Працівник одразу не сподобався тим, що сказав що обговоримо все завтра зранку, я вже запідозрив щось не те.
Зранку він мені подзвонив і сказав що взагалі-то може у середу, я ж не проти почекати
Я сказав що як раз проти, мені треба сьогодні, якого біса.
Той сказав що тоді відмовиться.
Вибісив, бо за ніч я б точно когось з більшою вірогідністю знайшов.
Але й зранку відгукнувся чоловік, домовилися, прийшов, і поки кіт жував його шкіряні туфлі, той полагодив мені усе що треба, матюкаючи криворукого електрика який робив ці розетки.
Я попрацював залишок дня і... Нормально?
Раніше будь-які дії з ремонтом чи викликом людей в мене викликали бажання просто не користуватися зламаним, нічого не вирішувати і не робити, а тут так дивно.
Зробив і все.
І не те що я не міг, чи не знав як, але я скоріше ховав голову у пісок і робив вигляд що проблеми не існує.

Накупив продуктів на тиждень, купив пару смаколиків, працював багато, втомився.
Дивно розуміти та бачити як мені краще.
Ще б дійти до покращення роботи тіла та малювання для себе, був би великий наступний крок. І чи ати, хоча б фанфіки.
Намагався робити зарядку, перенавантажився, кинув

Отредактировано (2026-05-12 00:30:32)

#41 2026-05-19 23:00:00

Анон

Кіт насцяв під свій "бублик", котячу ліжанку, розбійник.
Вимив, забрискав ензимами, сховав. Боооже, яка ця ензимна штука магічна, дорога, падла, але як гарно все це прибирає, і не просто маскує запах.
Причому це все ще в кота не мітки, як я боявся, він саме іноді сцить, трошки і рідко. Раз на тиждень-два.
З тим, що з туалетом в нього все добре, ходить швидко, не шукає де, не кричить перед і після, а в коридорі вночі  співає він як дорослий пісні пошуку подруги, то, підозрюю, що весна, гормональні зміни+запахи+нерви.
Але нарешті час після його хвороби, коли не можна було ніяких втручань, вже пройшов, тож буду шукати клініку для кастрації, і якраз, як будемо дивитися серце, попрошу подивитися сечовий, на всяк випадок.
Не знаю де я буду каструвати, це наче проста операція, але треба буде говорити з працівниками його притулка, ой, не хочу. Але й отримати поганий результат не хочу, з його анамнезом

Стіл відклався на місяць
Замінив мамі газову колонку, яка по грошам вийшла х2 від того, що я закладав, і я злий, і посрався з майстром.

Зустрічався з друзями, катався на екскурсійному трамвайчику з подругою, обідав з мамою, взяв вихідний на п'ятницю і буду лежати (кого я обманюю, буду прибирати квартиру).

Сиджу, відпочиваю, і вся кімната мені солодко пахне квітом білої акації. Чи це ензимний спрей, чи це через вікно пахне, не знаю. Буду вважати, що останнє.  Люблю цей запах.
У під'їзда терпко пахло вишневою смолою, і я миттю опинився думками в дитинстві, у заростях сусідських вишень навпроти бабусіної хати, де ми грали, їли ці вишні і гризли цю смолу.

Нема вже давно бабусі і дідуся.
І навряд чи я зможу колись побачити ту хату і ті вишневі дерева. Побачити виноградник, під яким ми зробили собі будиночок, небо те, і річку, і яблуню, яка насправді була нам космічним кораблем, і черемуху, яка бачила мою маму малою.
Здається, я ще не такий вже і старий, але скількох людей навколо мене вже забрала собі смерть.
Чвсто згадую дитинство
Часто згадую часи, коли всі близькі були живими.

Отредактировано (2026-05-19 23:05:17)

#42 2026-05-21 14:20:50

Анон

Здається, кіт вирішив, що мої погрози щодо його тестикул стали занадто реальними, і вирішив, схоже, що рецидив герпесу — це те, що нам не вистачало. І, звісно, якщо це воно то це відкладає будь-які операції.
Знов розуте червоне око, знов чхав.
Залив йому око краплями. Буду чекати пару днів, якщо не пройде, то до лікаря. А то я тоді як побіг в перший же день, і як на мене подивилися як на дурника, бо може вдарився, може кон'юктивіт, може ще щось.
Так-то я знаю вже, що і як давати, за чим слідкувати, коли бігти одразу, буду перевіряти око та почекаю день-два.

Ходить, ображений, з примруженим оком, і співає свої чоловічо-котячі пісні про далеке кохання.

#43 2026-05-21 22:06:26

Анон

Вигуляв ввечері вишиваночку!
Ну все, якщо буде все добре в моєму житті, в наступному році буду зустрічати в справжній, руками вишитій. Куплю красиву, куплю спідницю чи плахту, куплю черевички, ой, красивим буду! Крайку ще треба, ладунку, так хочеться зібрати гарний наряд. Дукач б ще... силянка мені, мабуть, не пійде
Я мамі на Новий рік такі красиві намиста подарував, а то вона на свої виступи у хорі мої корали брала.
І з сережками! Вона зараз краще за мене одягнена, я їй свою вишиваночку віддав, з ручною вишивкою, оці прикраси купив, тож вона в мене красуня! Тішуся від того, як їй все це подобається.

#44 2026-05-21 22:24:21

Анон

Ну і ще трохи про вишиваночкі, в яких наразі вся моя стрічка (лайкнув кожну)
Дивиться, які красиві вишиваночки у працівників Вернадського
HI3SYayXQAAdjsn?format=jpg&name=large
І не пам'ятаю, чи кидав я просто шикарний фільм про цю станцію.
Фільм, звичайно, обурив деяких, але не тим про що він, чи від кого він, тож не зважайте
Просто подивіться, якшо не бачили.
На великому екрані в кіно він надагато красивіше!

▼Скрытый текст⬍

#45 2026-05-22 23:15:32

Анон

Були у лікаря, взяли ПЛР (з боєм з котом), отримали призначення.
Кіт ходить незадоволений та похмурий, сопить, чхає, відбивається від крапель у бідолашне око і від пігулок.
Бідна моя дитина

Результати на наступному тижні, але вже почали лікування від герпесу, щоб не гаяти часу. Все одно шанс, що це воно, великий.
Подивилися, чи ціла рогівка, і нема ушкоджень — все добре.
Кіт, скотиняка, весь огляд сидів і не чхнув, не кхекнув, все залишив на дім.

#46 2026-06-05 15:08:56

Анон

Сходив сьогодні на Кіллхаус, гарна сумна казка, але оператор муділа так камеру трясти, вийщов з головним болем та нудотою, покладеною правда поверх того, що я проспав дві години.
Хто грав до ранку? Я!

Це був тиждень неочікуваної відпустки, коли я спав, знову спав, грав, лежав і навіть трохи помалював.
Не можу скзати що прям відпочив, але стало краще. З сумом розумію що майже все, знов на роботу, мені б ще тиждень лежати і не думати ні про що.

Тиждень ще й "гуляв", їв мак, навіть дістався до сушей, які не їв більше року.
Так і не дійшов до закладу, куди хотів дістатися в будні, ай, і не поїхав ні в який парк погуляти.

Кіт знову перехворів на герпес, цього разу точно і офіційно, з мазками. Почекаю ще пару тижднів і на кастрацію, скоріш за все

#47 2026-06-27 20:05:45

Анон

Щось я знов пропав.
В мене все наче непогано
- кіт ще з яйцями
- стіл мій в кухню так і не прийшов
- я кудись повитрачав купу грошей
- бляха я згадав. Я на дофіга грошей книжок на ярмарку купив!  :facepalm:
- купив і зібрав тумбу, яка трансформується на стіл. Тепер в мене є місце де можна собі брови малювати. І взагалі малювати. Чи ще щось поставити, якщо захочу біля вікна.
- екстрено починив зуб, у якого відколовся шматок.
- все ще працюю і не звільнили (хоча трохи тривожна!)
- здається замовив собі простенький 3д принтер  =D

...Не розумію я людей, які не люблять кабачки!
Дешево, смачно, можна додавати буквально куди завгодно. До кабачкових оладків я ще не дійшов, але вже тушкував з грибами та куркою і двічі запікав у аерогрилі.
Обожнюю!
Приготував сьогодні їх, та останню мабуть в сезоні спаржу, з сиром, трохи пізсмажив цільнозерновий невеликий лаваш, налив собі безалкогольного рожевого вина і як зарах поїм!
Сьогодні знов працював з підробітком, завтра буду з роботою.
Часу не вистачає, відчуваю себе дурним, дуже дурним, та неробою.
:sadcat:

Хочу 3д принтер. Це ж стільки всього можна друкувати!!!

Отредактировано (2026-06-27 20:06:40)

#48 2026-06-29 22:32:16

Анон

На роботі видали Клода, тепер експлуатую скотиняку як можу.
Одна велика проблема — оце він лінивий, гад!
Чат ЖПТ такий "ой, сонечно, я можу зробити це, і це, і ось це, що завгодно! Навіть якщо не вмію я спробую!"
Клод: "ні, я не вмію це. Це складно, це довго, давай замість того, щоб дати мені лінк на диск, де картинки лежать, ти даш мені скріншот усіх картинок. Ні, як ж кажу я не вмію дивитися що на диску!!! Тобто я це тобі вже робив? Не було такого!!! А, ну добре, було. Ой, ну ладно, зроблю!"
І так постійно. Чат ЖПТ це такий джун-лабрадор, який дуже хоче працювати, але не все вміє, але готовий навчитися заради тебебе. Клод це сеньйор, який прикидається джуном, який нічого не вміє.

Нє, я розумію, що я часто використовую цей мікроском щоб цвях забити, але ж!!!
Спробував його натаскати щоб він мені вікна по скріншоту в фігмі збирам. Менався три години, нарешті той зробив майже ідеально, але хотів зробити дрібну правку і порушив все нафіг. Повернути не зміг. Я плюнув, та зібрав сам за пів години.

Але ось чим мені допоміг, так це тим, що написав мені екстеншн для фотошопа, щоб перейминовувати шари для порізки і зберігати це все. Боже, як зручно стало. Я ненавиджу оце все "ручка 1, ручка 2 частина а" і все таке, а так я зробив декілька "риб" під різні типи мобів, і воно як запрацює! З двадцятої спроби, але як запрацює!
Найнудніша робота стала простішою.
Тепер думаю що ще можна спростити та автоматизувати вайбкодінгом

3д принтер прийде лише завтра
:sadcat:

#49 2026-07-03 21:01:31

Анон

Заїбався, ух!
Тиждень закінчився, максимально звичайний — робота і все, навіть в вечорі працював.
Завтра піду з людьми з роботи зустрінуся, відпочину.

А сьогодні я надрукував свою першу 3д детальку!
Принтер прийшов, я з другого раза надрукував кораблик, і сів чекати філамент. Пока чекав в вечорі намагався розібрати я з 3д програмами, які можуть в проектування
Чатжпт сказав мені "бери oneshape, він безкоштовний, він такий класний!"
Гад цифровий.

В мене дупа почала горіти вже на "дайте телефон", а коли я спробувала в ньому щось зробити ..
Щоб того, хто зробив цей інтерфейс черті в аду кожен день примусово змушували зробити котел, і поки не зробить вилами у нього тикали.
В мене зараз нічого окрім мату в голові нема, настільки це було піздець погано
Цей піздливий чат ще ніхуя не допомогає, лише плутав ще більше. Коротше не вийшло ніхуя.
Але на наступний день я відкрив на айпаді меш3д, безкоштовну версію і... Ну це ж небо і земля, це така проста і легка програма. Сам без підказок з третьої спроби зробив собі підставку, яка загубилася.  Пройшовся по всьому, що міг. І відзеркалюва, і вирізав, і скругляв, це так просто виявилося. І модель вийшла прям гарна.
Єдине що проїбався — не зробив ребра, які мають торкатися внутрішньої частини, яка вставляється. Бо знов цей чатжпт кричав що пластик усадку дає (хуй там, не настільки).
Ну і товщину стінок треба зробити тонкішими.
Ще через безкоштовну версію кругла підставка була ну... Багатогранною, але ну дуже пофіг. Якість печаті дуже гарна, пластик гарний, виглядає прям дуже гарно.
Спробую повторити деталь в іншій програмі, яка може в кращу якість моделі.
І треба буде купити пластик для печаті для ДА, спробувати що як, і відіслати моделі на перевірку

Вийшов в сквер, переварювати перший друк. З'їв хот-дог (несмачний), випив кави.
Душно, людей просто дофіга

Отредактировано (2026-07-03 21:02:37)

#50 2026-07-05 14:13:00

Анон

Надрукував worry stones. Яка ж хуйня! Максимально погана моделька, з 7 взяв лише один, і ну дуже таке
Надрукував горшик для моєї новенької діонеї, з авторівнем води. Витримав цілу ніч десь пів стакана води в ньому, перевіряв на герметичність... офігезно працює. Поставив, тепер красива стоїть така! Не ідеально, але десь на 9\10 друк, в кінці трохи додав волосіння, яле не критично. Гарна модель, хоч пластика багато потребує.
Але тому і не протікаї.
Друкую тепер всіляку дрібну фігню для самого прінтера та дома.
Треба ще надрукувати тримач для катушки, щоб перенести її на гору.
І замовити ЩЕ КОЛЬОРІВ
:chearleader:

Я навіть не уявляв який це кайф.
В дитинстві мені дуже не вистачало чогось такого, можливості втілити якісь ідеї, дрібні зручні речі. Я просто як уявлю, скільки всіляких дрібниць я можу тепер друкувати!!! Так одразу аааа і треба ще філамена купити, бо я його весь швидко витрачу.
Я, звисайно, зараз ну дуже початківечь, який майже не шарить в тому, що він робить, але я навчуся.
Я не дуже вумний, місцями дуже дурний, але на 3д мене вистачить точно
(ууу!!!! Ууууу! Треба дочекатися зарплати, вже менше тиждня залишилося, і там як накупити і собі філамена, і для ДА і нарешті написати їм що як, і спробувати тестовий друк)

Купив трохи магнитиків.
Треба ще купити, ї подумати
- чим клеїти частини
- чим шліфувати
- чим міряти
Стільки всього цікавого далі!!!

Отредактировано (2026-07-05 14:15:49)

Подвал форума

Основано на FluxBB, с модификациями Visman
Доработано специально для Холиварофорума

▲